Productcategorieën

Fotobehang aanbrengen

Zelf uw fotobehang aanbrengen? Volg dan de instructies.

Stap 1: Koop goede kwaliteit behangplaksel en maak de lijm volgens de gebruiksaanwijzing aan. Voor kant-en-klaar plaksel kunt u o.a. gebruik maken voor Perfax Roll-on of Perfax Ready&Roll Vlies. Een kleine emmer voor het aanbrengen van fotobehang op een kleine wand en grote verpakkingen wanneer u meerdere wanden wilt beplakken. Na het openen van de verpakking kunt u direct beginnen met behangen. Heeft u vragen? Raadpleeg uw dealer of neem contact op met Fotowand.nl

Stap 2: Voor het maken van een rechte beginlijn trekt u een loodlijn van boven naar beneden op de muur. Gebruik hiervoor een waterpas of een schietlood en een potlood.

Stap 3: U heeft in principe geen behangtafel nodig. Breng vervolgens de lijm met de Perfax Roll-on Roller aan op de muur en zorg dat alles goed wordt geraakt.

Stap 4: Breng de eerste rol fotobehang aan in de nog vochtige lijm direct op de muur, langs de loodlijn. Vliesbehang kan ook direct vanaf de rol worden aangebracht. Met vliesbehang kunt u nog corrigeren als een baan niet helemaal recht hangt of als hij niet goed aansluit op de andere banen. Druk het behang goed aan en strijk het glad met de Perfax Behangspatel, een borstel of een doek.

Stap 5: Voor het aanbrengen van de volgende baan fotobehang herhaalt u stap 3 en 4. Plak de baan eerst ongeveer op z’n plaats en schuif deze dan tegen de andere baan aan zodat er geen naad te zien is.

Behang nooit met een behangspatel maar met een behangborstel. Een behangspatel kan de print beschadigen!

Volg altijd de verwerkingsvoorschriften die worden meegeleverd bij de fotowand.
Wij wensen u succes bij het aanbrengen van uw fotobehang!

Bekijk tevens de instructiefilm “behangen met Perfax lijmen” voordat u begint.

Aanbrengen fotobehang, onze tips 

  • Wilt u behangen op een muur met pleisterwerk? Beklop eerst de muur: bij een doffe klank zit het pleisterwerk waarschijnlijk           plaatselijk los.
  • Verwijder de slechte plekken voorzichtig en repareer de gaten met een vulmiddel.
  • Bij sterk zuigende ondergronden dient u eerst voor te lijmen om de grootste zuigkracht te beperken. (gebruik hiervoor een voorstrijkmiddel)
  • Gebruik voor het aftekenen altijd een zacht potlood; inkt van viltstiften en pennen kunnen zichtbaar zijn door het behang.
  • Met een scherp mes kunt u het fotobehang afsnijden. Een bot mes kan scheuren veroorzaken.
  • Behang nooit met een behangspatel maar met een behangborstel. Een behangspatel kan de print beschadigen!
  • Behang dient altijd rustig te drogen. Bij drogen in een te warme ruimte kunnen er scheuren in uw fotowand ontstaan. Laat daarom het behang drogen met de deuren en ramen dicht en de verwarming op een gematigde temperatuur. De ideale temperatuur voor het verwerken van behang is tussen 18°C en 20°C.
  • Overtollige of gemorste lijmresten kunt u direct deppend verwijderen met een schone, vochtige doek. Spoel de doek regelmatig uit in schoon water.
Mocht u nog vragen hebben, of mocht er iets niet duidelijk zijn bij het aanbrengen van uw fotobehang, dan kunt u ook altijd
contact opnemen met uw dealer.